Zaterdag 9 nov 21u00

Hamid Behzadian

€7,50

Koop een Ticket

 

Hamid Reza Behzadian groeide op met de klanken van de Perzische muziek om zich heen en verdiepte zich later op slide gitaar en mondharmonica in Blues. Nu studeert hij Indiase muziek aan Codarts te Rotterdam. Op geheel eigen wijze vermengt hij al die verschillende muzikale invloeden in zijn spel.

Hij brengt vanavond eigen werk ten gehore, met invloeden van zijn Perzische roots, Midden-Oosten melodieën en Amerikaanse blues. Met zijn typische slide-gitaar partijen en rauwe mondharmonica-spel neemt Hamid ons mee op een muzikale reis van Oost naar West.

Dit optreden bij Kopi Soesoe is Hamid op het lijf geschreven, zijn muziek is zeer geschikt om van zeer dichtbij mee te maken. Zie en hoor elke noot, elke expressie.

Kopi Soesoe zegt:

,,De overgangen die Hamid maakt van Perziche klanken naar de blues zijn wonderlijk en doen werkelijk iets met ons. We voelen dat hij beide muziekstijlen een positief nieuw leven geeft. Je zult een moment moeten wennen aan de manier waarop hij met zijn Indian slideguitaar, resonator gitaar en mondharmonica beide stijlen van muziek in elkaar laten overvloeien, maar daarna "heb" je 'm ook, dan zit je in deze creatie van iets nieuws!

We geven Hamid zeer graag een podium omdat we weten dat hij zich in elke situatie goed kan voegen en ook goed contact kan maken met jullie, de luisteraars. Zie bijvoorbeeld ook hoe Hamid speelt in de verschillende bezettingen in deze bewegende beelden (hiernaast). We kijken er naar uit om samen met jullie onze muzikale ervaring een stuk rijker te maken."