top of page

Susanne Rosmolen - Solo Cello Concert

VRIJDAG 11 AUGUSTUS 21u30

 

Het allereerste klassieke optreden in Kopi Soesoe dus. We kunnen zelf ook nauwelijks wachten. We kijken er naar uit om jullie eens compleet wat anders te laten meemaken. Zoals gezegd, kippenvel kunnen we niet uitsluiten.

 

Susanne over zichzelf als celliste en de stukken die ze jullie wil laten horen:

 

,,Als klassiek cellist kun je jezelf onderdompelen in het uitgebreide repertoire van de grote meesters als Bach, Beethoven en Brahms. Prachtige, waanzinnig goede composities waar het publiek van smult en iedere noot van mee kan zingen. Ontelbaar veel cellisten over heel de wereld zijn je voorgegaan in het bestuderen van de noten en het streven naar perfectie.

Hoe graag ik deze muziek ook speel en ervan geniet, vraag ik mijzelf als artiest af: wat kan ik hier nog aan toevoegen? De grootste cellisten hebben fantastische opnames gemaakt en het oor van het publiek verlangt naar die perfectie en meesterschap in de concertzalen.

Maar wat als je werken speelt die mensen nog niet kennen? Waar ze nog geen perfecte versie van in het gehoor hebben? Niet wetend welke noten zullen klinken en zonder enige verwachting mee kunnen gaan in een muzikaal verhaal.

Dat vind ik interessant.

 

Als artiest zoek ik werken die weinig of nooit eerder gespeeld zijn. Ik ben nieuwsgierig, het prikkelt mij en daarmee wellicht ook het oor van het publiek.

 

Ik zal mijn hand leggen op '7 Songs and Poems' geschreven door P. Glass. Deze solowerken heeft hij voor de celliste Wendy Sutter geschreven. Zij was de enige cellist ter wereld die deze werken mocht uitvoeren en opnemen. Ik leerde de werken via internet kennen en was erdoor geraakt. Tot mijn grote geluk kwam ik erachter dat de rechten van dit werk pas net zijn vrijgegeven, waardoor ik de vrijheid had in deze stukken te mogen duiken en uit te voeren.


Het zal de eerste keer zijn dat deze werken in Nederland klinken, uitgevoerd door een andere cellist dan Wendy Sutter.

Waarom ik graag wil optreden bij Kopi Soesoe? Omdat deze werken het verdienen om gehoord te worden." - SusanneRosmolen

 

Susanne Rosmolen behaalde in 2016 Cum Laude haar master diploma aan het Rotterdams conservatorium Codarts. Als solo artiest is zij erg actief en speelt voornamelijk modern klassieke muziek. Susanne is ook actief in de lichte muziekwereld. Ze is vaste cellist van verschillende bands en orkesten. Ze heeft op het podium gestaan en samengewerkt met o.a. Herman van Veen, het Metropole Orkest, The Cinematic Orchestra, The Re:freshed Orchestra, Sabrina Starke, Michael League en Snarky Puppy. Meer info: www.susannerosmolen.com

bottom of page